T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERZİFON - Merzifon Fen Lisesi

"MERZİFON’DA MUCİTLER YETİŞİYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR!"PROJESİNDE SONUÇLAR BELLİ OLDU

Okulumuz Kaymakamlık değerlendirmesinde "Engelsiz Merzifon" projesiyle birincilik, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün değerlendirmesinde "Spor Salonu Otomasyon Sistemi" projesiyle ikincilik elde etti.

MERZİFON’DA MUCİTLER YETİŞİYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR!

 

Merzifon Kaymakamlığı, Merzifon Belediye Başkanlığı, Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde ön plana çıkan toplam yirmi sorun tanımlanmıştı.

Proje ilçemiz ortaokullarının 7-8. Sınıf ve liselerinin 9-10. Sınıflarını kapsamaktadır. Her okuldan 20 öğrencinin proje doğrultusunda gerçekleştireceği 5 günlük atölye çalışması ile tasarım odaklı ve inovatif düşünerek yirmi farklı soruna uygun özgün çözümler için fikir üretmeleri sağlanır. Proje değerlendirme kurulunca okulların ilk üç projeleri arasında her kurum sorunları ayrı ayrı değerlendirilerek Merzifon çapında dörder 1. 2. ve 3. belirlendi ve sonuçlar açıklandı.

Okulumuz Kaymakamlık değerlendirmesinde "Engelsiz Merzifon" projesiyle birincilik, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün değerlendirmesinde "Spor Salonu Otomasyon Sistemi" projesiyle ikincilik elde etti.

Bu verimli ve değerli çalışmalarından ötürü öğrencilerimizi kutlar, danışman öğretmenlerimize ve ailelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

 

Bundan sonraki süreçte Merzifon çapındaki proje sonucunda her kurum için belirlenen ilk 3 proje kurumlara sunum yaparak ilçe sorunlarına ürettikleri tasarımlar ile katkı sağlayacak.

Merzifon Bilim Ve Sanat Merkezinde yapacakları sergide tasarımlarını tanıtarak ödüllerini alacaklar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.04.2018 - Güncelleme: 14.04.2018 17:14 - Görüntülenme: 445
  Beğen | 1  kişi beğendi