Merzifon Fen Lisesi

Adres
SOFULAR MAH. KOLORDU SOKAK NO18 MESLEK YÜKSEK OKULU KARŞISI 05300 MERZİFON/AMASYA
Vizyon
Zeka düzeyleri ileri fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri; bilimsel ve teknolojik esaslara bağlı, yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, yeni teknolojileri kullanan, yeni bilgiler üreten ve projeler hazırlayan, dünya ile yarışan, bilim adamı ve akademisyen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin: "Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, öz güvenli olmalarını, problemlerin çözümünde bilimsel yöntemi kullanma gerekliliğini kavramalarını, bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
ÖSYM-LGS BİLGİLERİMİZ Linkine bakınız!
Ders Başlama Saati: 08.00 Ders Bitiş Saati : 16.00
İNGİLİZCE-ALMANCA
Pansiyon Bilgileri
Okulumuza bağlı pansiyon-yurt bulunmamaktadır. Her sene 35-40 civarı öğrencimiz Merzifon İrfanlı Anadolu Lisesi Pansiyonunda kalmaktadır. Okulumuz ile Merzifon İrfanlı Anadolu Lisesi Pansiyonu arasında 2 km´lik mesafe bulunmaktadır.
Okulumuza halk minibüsleri ile ulaşmak çok kolaydır.
Servis Bilgisi
Öğrencilerimiz kendi imkanları ile karşıladıkları servislerle okulumuza ulaşım sağlamaktadırlar.
Yerleşim Yeri
SOFULAR MAH. KOLORDU SOKAK NO:18 MESLEK YÜKSEK OKULU KARŞISI 05300 MERZİFON/AMASYA
Okulumuz İlçe Merkeze 500 metre uzaklıktadır.
HER SINIF SEVİYESİNDE 3 SINIF 90 ÖĞRENCİ
Taban-Tavan Puan Bilgileri
LGS-2022 SINAV SONUÇLARINA GÖRE MERZİFON FEN LİSESİ TABAN -TAVAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ *2022 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Kapsamında İlk Yerleştirme Sonuçları "25 Temmuz 2022" Taban Puanı: 437,8883 Taban Puan Türkiye Geneli Yüzdelik Dilimi: %4,24 Taban Puan İl Geneli Yüzdelik Dilimi: %6,19 Tavan Puanı: 488,2011 Tavan Puan Türkiye Geneli Yüzdelik Dilimi: % 0,15 Tavan Puan İl Geneli Yüzdelik Dilimi: % 0,16 *2022 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Kapsamında 1. Nakil Yerleştirme Sonuçları "01 Ağustos 2022" Taban Puanı: ... Taban Puan Türkiye Geneli Yüzdelik Dilimi: %... Taban Puan İl Geneli Yüzdelik Dilimi: %... (Nakil olan öğrenci sayısı: "0" öğrenci) *2022 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Kapsamında 2. Nakil Yerleştirme Sonuçları "08 Ağustos 2022" Taban Puanı: 443,3137 Taban Puan Türkiye Geneli Yüzdelik Dilimi: % 3,58 Taban Puan İl Geneli Yüzdelik Dilimi: % 4,27 (Nakil olan öğrenci sayısı: 1 öğrenci)
Sportif Etkinlikler
Kız Voleybol, Kız-Erkek Yüzme, Kız Batminton, Kız-Erkek Basketbol, Kız-Erkek Tenis, Erkek Futsal, Erkek-Kız Bocce, Santranç, Kız-Erkek Oryantiring
Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Fuarları sergisi yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda; Zilsiz Okul Projesi, Matematik, TÜBİTAK ve Avrupa birliği projeleri yürütülmektedir.
Erasmus+ Projeleri, eTwinning,