AMASYA / MERZİFON - Merzifon Fen Lisesi

Milli Eğitim Bakanlığından bildirilen açıklamaya göre;

Liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları, en erken 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacak.

Lise son sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacak. Lise son sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs'a kadar tamamlanacak.

Ock

Ara

Sevgili öğrencilerimiz ve Saygıdeğer Veliler,

Yazılılarımız başlamadan önce bilgilerimizi tazelemek, hazırbulunuşluluk düzeyimizi görmek adına 9-10-11. sınıflarımıza 02 Mayıs 2021 Pazar günü 14.00-17.00 saatleri arasında kurumsal online deneme sınavı yapacağız. 9 ve 10 sınıflarımızın deneme sınavları sınıf seviyesinde, 11. sınıflarımızın deneme sınavı ise TYT Deneme Sınavı şeklinde gerçekleştirilecektir. Yüksek katılımlarınızı bekler, şimdiden her birinize başarılar dilerim.

Ergin HÖKELEK

Merzifon Fen Lisesi Müdürü

May

Milli Eğitim Bakanlığınca 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde yapılacak sınavlara yönelik hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine bu sınavlara katılıp katılmama hususunda tercih hakkı sunulmuştur. Sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerin velilerinin bu taleplerini içeren dilekçeleriyle en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar eğitim kurumu müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Ara

"Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarının ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden, lise öğrencilerinin birinci dönem notlarının ise ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleneceğini açıkladı."

Ock

Bu form; öğrencilerimizin gelecek yıl (2021-2022 eğitim ve öğretim yılında) işleyecekleri seçmeli dersleri belirlemek için oluşturulmuştur.

Okul yönetimlerince seçmeli dersler; okulun fiziki imkânları, mevcut öğretmen durumu, derslerin program içerikleri, zorunlu derslerin ve kişisel gelişiminin desteklenmesi, eğitim politikalarımızın gelecek vizyonu ve öğrencilerimizi millî, ahlâkî, insani, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan fertler olarak yetiştirme amaçları da dikkate alınarak öğrencilerin talepleri doğrultusunda belirlenecektir.

Seçmeli derslerin seçimi 08.01.2021-15.01.2021 tarihleri arasında aşağıdaki verilen linklerin doldurulması aracılığıyla yapılacaktır.

Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin seçmeli dersleri okul yönetimince belirlenecektir.

Nis

12 Sınıf öğrencilerine 04 - 07 Şubat 2021 tarihleri arasında istedikleri bir günde, 8 Sınıf öğrencilerine ise 08 - 11 Şubat 2021 tarihleri arasında istedikleri bir günde sınava girmeleri yönünde planlanmıştır.

Buna göre; 8 Sınıf öğrencileri 08 - 11 Şubat 2021 tarihleri arasında istedikleri bir günde, 12 Sınıf öğrencileri ise 04 - 07 Şubat 2021 tarihleri arasında istedikleri bir günde https://amasyaodm.meb.gov.tr/onlinedeneme adresinden girebileceklerdir.