T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERZİFON - Merzifon Fen Lisesi

2023-2024 YENİ KAYIT ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Okulumuz Merzifon Fen Lisesine 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı itibariyle yeni kaydolan 9. sınıf öğrencilerimizin;

A) Öğrenci ve veli iletişim bilgilerine, Öğrenci seçmeli ders seçim bilgilerine,

Öğrenci ve veli iletişim bilgileri ile öğrenci seçmeli ders seçimi formu için TIKLAYINIZ! 

B) Pansiyon talebi olan öğrenciler için başvuruda istenen belgelere ihtiyaç duyulmaktadır.

*Parasız Yatılı-Pansiyonlu kalmak isteyen öğrencilerimiz; başvurularını aşağıdaki belgelerini tamamlayarak 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında okulumuz "Merzifon Fen Lisesi"ne yapacaklardır.

*Paralı Yatılı-Pansiyonlu kalmak isteyen öğrencilerimiz; 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında aşağıdaki belgeleri tamamlayarak başvurularını "İrfanlı Anadolu Lisesi"ne Yapacaklardır!

 

A. GÜNDÜZLÜ VE YATILI(PANSİYONLU) EĞİTİM VE ÖĞRETİM GÖRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Gündüzlü ve yatılı/pansiyonlu kalacak tüm öğrencilerimiz için öğrenci tanıma-iletişim bilgileri formu ve seçmeli ders seçim dilekçesi formu bilgilerini içeren form yukarıdaki linkte verilmiştir. Seçmeli ders seçim formunu doldurmayan öğrencilerin ders seçimi ilgili yönetmelik gereği okul idaresince yapılır.

 

B. PARALI-PARASIZ YATILI KALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERDEN İSTENECEK BELGELER:

(Okulumuzun pansiyonu yoktur ancak isteyen öğrencilerimiz İrfanlı Anadolu Lisesi Pansiyonunda kalabilmektedirler. Daha detaylı bilgi için İrfanlı Anadolu Lisesi Tel: 0358 513 99 00)

Parasız yatılılık başvuruları 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında okulumuz Merzifon Fen Lisesine; paralı yatılılık başvuruları ise 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında İrfanlı Anadolu Lisesine yapılacaktır.

Ortaöğretim kurumlarında ortaöğretim süresi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere parasız yatılı öğrenciler bursluluğa, burslu öğrenciler parasız yatılılığa geçirilebilir. Burslu öğrencilerin parasız yatılılığa geçişleri sınavsız, parasız yatılı öğrencilerin bursluluğa geçişleri ise Bakanlıkça her yıl merkezi sistemle yapılan bursluluk sınavının başvuru şartlarını taşımaları ve sınavı kazanmaları halinde gerçekleşir. Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmemektedir.

I-Bursluluktan parasız yatılılığa geçiş başvurusu belgeleri:

1. Dilekçe (Bursluluktan parasız yatılılığa geçmek istediğini belirten veli dilekçesi),

2. Bursluluk Belgesi (2023 yılında ( 8. Sınıfta) bursluluğu ilk kez kazanan öğrencilerden sınavı kazandığını gösterir belge, daha önce burslu olan öğrencilerden burslu olduklarına dair geldiği okuldan alacakları onaylı belge),

3. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

4. İki adet fotoğraf,

5. LGS Sınav sonuç belgesi,

6. Sağlık raporu (tek hekim tarafından düzenlenmiş ve pansiyonda kalmasında sakınca yoktur ibaresi olacak),

7. Öğrenci belgesi (okulumuzdan verilecek),

8. Disiplin cezası almadığını gösteren belge(bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almadığını gösteren belge) (öğrencinin mezun olduğu ortaokuldan alınacak),

 

II-Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına girmemiş ancak gerekli mali kriterleri taşıyanlardan istenen parasız yatılılık başvurusu belgeleri:

1. Dilekçe (Parasız yatılı kalmak istediğini belirten veli dilekçesi),

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

3. İki adet fotoğraf,

4. LGS Sınav sonuç belgesi,

5. Sağlık raporu (tek hekim tarafından düzenlenmiş ve pansiyonda kalmasında sakınca yoktur ibaresi olacak),

6. Öğrenci belgesi (okulumuzdan verilecek),

7. Aile nüfus kayıt örneği,

8. Disiplin cezası almadığını gösteren belge(bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almadığını gösteren belge) (öğrencinin mezun olduğu ortaokuldan alınacak),

9. Öğrenci ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname (EK- 1), Buna Göre: Ailenin bir önceki mali yıla (2022 yılı) ait yıllık gelir toplamı esas alınacaktır. Ailenin yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktar 46.000,00 (KırkaltıbinTL)'yi geçmemesi gerekir. Ailenin maddi durumunun tespitinde Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname( EK-1) ile bu Beyannamede ön görülen ve bu beyana esas olan velinin ve çalışıyorsa eşiyle beraber ailenin bir önceki yıla (2022) ait yıllık gelir durumunu gösteren yetkili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınan belge,

Hiçbir gelir beyan etmeyen veli ve çalışmadığı beyan edilen eş, aşağıda belirtilen ilgili kuruluşlarda kaydı olmadığını  belgelendirmelidir:

a-Sosyal Güvenlik Kurumundan SGK'ya kayıtlı olmadığına ve maaş almadığına dair belge

b-Maliye'den vergi mükellefi olmadığına dair belge

c-Tarım Müdürlüğü'nden üzerine kayıtlı herhangi bir arazi, tarım ve hayvancılık geliri bulunmadığına dair belge(Tarım Müdürlüğünden alınacak bu belge çalışan veli için de istenmektedir)

Parasız Yatılı-Pansiyonlu kalacak öğrencilerimiz, lütfen Ek-1 belgesini doldurup getiriniz.  Ek-1 Belgesi için Tıklayınız!

10. Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme karar örneği, istenir.


III-Paralı Yatılılık Başvurusu Belgeleri (Paralı yatılılık başvuruları İrfanlı Anadolu Lisesinde yapılacaktır):

1. Dilekçe (Paralı yatılı kalmak istediğini belirten veli dilekçesi),

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi,

3. İki adet fotoğraf,

4. LGS Sınav sonuç belgesi,

5. Sağlık raporu (tek hekim tarafından düzenlenmiş ve pansiyonda kalmasında sakınca yoktur ibaresi olacak),

6. Öğrenci belgesi (okulumuzdan verilecek),

7. Disiplin cezası almadığını gösteren belge(bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almadığını gösteren belge) (öğrencinin mezun olduğu ortaokuldan alınacak),

8. Yıllık pansiyon ücretinin birinci taksiti

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.08.2016 - Güncelleme: 24.07.2023 11:07 - Görüntülenme: 17310
  Beğen | 42  kişi beğendi